Press Release

New lululemon Store Support Centre in Vancouver to be designed by Morphosis

Vancouver, Canada
PDF icon Download PDF (75.62 KB)
Download PDF to read the full Press Release >

Design Team to Include Morphosis (Design Architect), Francl Architecture (Local Architect), and Clive Wilkinson Architects (Interiors and Workplace Strategy)

 

Global architecture and design firm Morphosis will design a new corporate home for lululemon, the healthy lifestyle-inspired athletic apparel retailer in Vancouver, British Columbia. The future space, also known as the Store Support Centre, will serve as the main office for lululemon’s global headquarters. Morphosis will collaborate with L.A.-based architecture and interior design firm Clive Wilkinson Architects and Vancouver-based Francl Architecture for the project.

Morphosis’ commitment to creating transformational experiences that inspire growth, creativity, and empowerment aligns with lululemon’s purpose to elevate the world by unleashing the full potential within every one of us. Morphosis will draw on their expertise of developing visionary, research-driven projects rooted in environmental, social, and economic sustainability to design a building that will serve as an extension of the core values of the brand itself.

“We are thrilled to be partnering with lululemon on this project and joining them at an important time in the evolution of the company,” said Morphosis founder and design director Thom Mayne. “The guiding principles behind Morphosis, including innovation, wellness, and sustainability, resonate with lululemon’s values. This is an exciting project to create a lasting impact on all current and future lululemon employees,” added Partner and Project Principal Arne Emerson.

The design for the 13-story Store Support Centre creates strong connections between the building and its site, landscape, and community, with exterior and interior spaces that encourage collaboration and innovation. The exterior façade will feature a high performance brise-soleil system that limits solar heat gain to reduce energy consumption and to modulate the interior building climate for occupants, while also opening views of the surrounding environment.

The design aims to promote health and wellness, by including ample access to daylight, green spaces, and landscaped terraces that strengthen connections to the exterior. Internally, the office floors are organized around a full-height central atrium that delivers light deep into the center of the building. The atrium serves as the social and cultural heart of the building, with stairs that wrap around the atrium to connect each level, and a central gathering space for employees. At the street level, the ground floor of the building is activated by a public plaza, retail space, and art along Great Northern Way to further enhance connections to the surrounding neighborhood.

“We are incredibly excited about the next chapter of our story both globally and in our hometown of Vancouver. Our new Store Support Centre will allow us to consolidate our offices and retain, attract, and grow our talent as we deliver on our strategic growth plans,” said Susan Gelinas, SVP, People & Culture, lululemon.

Led by Morphosis, the design team includes Clive Wilkinson Architects who will guide the strategy for the interior workspaces, lending their expertise in workplace practices and organizational communication and culture. Vancouver-based Lead Architect Francl Architecture will employ their passion for building in the city of Vancouver to ensure a smooth delivery process. Finally, sustainability and wellness consultant Integral’s holistic and evidence-based approach will inform the creation of a highly sustainable building.

Read the Release
PDF icon Download PDF (75.62 KB)
Download PDF to read the full Press Release >

Other news about Morphosis

Press Release
Morphosis Unveils New Details for Design of 8850 Sunset
4 December 2019
Press Release
Morphosis Names Four New Partners: Arne Emerson, Ung-Joo Scott Lee, Brandon Welling, and Eui-Sung Yi
23 October 2019
Press Release
Korean American National Museum Unveils New Building Design by Morphosis Architects
7 August 2019
Press Release
Morphosis Celebrates Opening of Flagship Research and Development Facility for The Kolon Group
23 August 2018
Press Release
Morphosis Selected to Design Masterplan for Museum of Texas Tech University Expansion
17 July 2018